پلتفرمی شدن رسانه راهکاری برای شناخت بهتر ذائقه مخاطب است/ فیکنیوز؛ مساله مهم جامعه امروز
مدیرعامل خبرگزاری فارس در آستانه برگزاری بیست و دومین جشنواره ملی رسانههای ایران، حرکت به سمت ساختار پلتفرم در خبرگزاری ها و رسانه را یک راهکار موثر در تعاملیتر شدن رسانه، دسترسی بیشتر به ذائقه مخاطب و بهرهگیری از او در مقام شهروند خبرنگار دانست.
به گزارش روابط عمومی بیست و دومین جشنواره ملی رسانههای ایران به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ پیام تیرانداز مدیرعامل خبرگزاری فارس و فعال رسانه در آستانه برگزاری بیست و دومین جشنواره ملی رسانههای ایران گفت: پیشرفت تکنولوژی باعث شده تا امروزه رسانهها شرایطی پیدا کنند و امکاناتی را در اختیار مخاطبان خود قرار دهند که بسیاری از رسانههای سنتی فاقد چنین دسترسیهایی هستند. ذائقه مخاطب تغییر کرده و مخاطب میخواهد در رسانه نقش آفرینی داشته باشد و با رسانه تعامل ایجاد کند. از همین رو، این تعامل موضوع مهمی است که بسیاری از رسانههای رسمی از آن استفاده میکنند.
وی بیان کرد: سرعت انتشار اخبار در دنیای امروز بسیار مهم است. به واسطه اینکه رسانههای رسمی اصول و قواعدی دارند، دنبال این هستند که معتبرترین اخبار و اطلاعات را در اختیار مخاطبان خود قرار دهند که این تعهد لزوما در شبکههای اجتماعی پیدا نمیشود. امروزه بسیاری از مردم اخبار را لحظه به لحظه در شبکههای اجتماعی دنبال میکنند و برای تایید خبری که خواندند به سراغ رسانههای رسمی رفته و صحت آن اخبار را چک میکنند.
تیرانداز درباره تغییر نشبی مرجعیت خبری در عصر رسانهای حاضر عنوان کرد: امروزه مرجعیت خبری به دلیل سرعت انتشار اخبار و تعامل از دست رسانههای رسمی خارج شده است. رسانه رسمی نمیتواند تمام اخبار را پوشش دهد ولی در شبکههای اجتماعی به دلیل مشارکت در اخبار محدودیتی وجود ندارد و این شبکهها این جامعیت را پوشش میدهند.
این نویسنده و روزنامهنگار بیان کرد: به واسطه تعاملی که در بستر شبکه اجتماعی وجود دارد صاحبان پلتفرمها، ذائقه مخاطب را شناسایی میکنند. وقتی شما از ذائقه مخاطب اطلاعاتی نداشته باشید، در چیدمان مطالب و ارائه موضوعات مجبورید متناسب با سیاستها و سلیقه خودتان چیدمان را انجام دهید. در صورتی که ذائقه مخاطب مشخص باشد، شما میتوانید مطالب را نسبت به ذائقه مخاطب به او ارائه دهید.
تیرانداز درباره آسیبهای تغییر مرجعیت از رسانههای رسمی به رسانههای غیررسمی گفت: مهم ترین آسیب غلبه فیکنیوز، شایعه و مطالب غیرواقعی است. در جامعه میبینیم وقتی مطلبی غیرواقعی در فضای مجازی منتشر میشود خسارات و مضرراتی دارد که به راحتی جبرانپذیر نیست.
وی درباره فاصله گرفتن رسانههای رسمی از فضای سنتی گفت: پیشنهاد من این است که، رسانهها به سمت پلتفرمی شدن بروند. ما چند وقتی است که اینکار را در خبرگزاری فارس شروع کردیم و بازخورد خوبی از مخاطبان خود گرفتهایم. پلتفرمی شدن، میدانی ایجاد میکند که شما میتوانید از ظرفیت مردم استفاده کنید و در کنار آن با مخاطب تعامل ایجاد کنید. این کار باعث میشود که سرعت و جامعیت رسانه بالا برود و مخاطب به عنوان شهروند خبرنگار در صحنه حضور پیدا کند.
وی افزود: از سویی دیگر اخباری که شهروند خبرنگار نشر میدهد فرصتی به شما میدهد که به ذائقه مخاطب دست پیدا کنید و مطالب را هدفمندتر در اختیار مخاطب قرار دهید.
مدیرعامل خبرگزاری فارس درباره ایده و شعار جشنواره بیست و دوم رسانههای ایران گفت: امروزه ایده تحول ضرورت جدی رسانهها است. اگر ما به سرعت به سمت تحول حرکت نکنیم رسانه به مرور زمان بیاثر خواهد شد. رسانههای سنتی دیگر تاثیر سابق را بر روی آحاد مردم ندارد و این را خود آنها نیز درک کرده اند.
شعار جشنواره امسال(فردا خبریست!) شعار زیبا و امیدبخشی است و به این اشاره میکند که رسانه باید آیندهنگری داشته باشد و به استقبال تغییرات جدید و خوبی که رقم میخورد برود.
بیست و دومین جشنواره ملی رسانههای ایران به دبیری مهدی عرفاتی ۱۷ مرداد ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.